Camping vall d'hostoles

fotos camping Vall d'hostoles

Rodalies de la Vall d'Hostoles

El poble de Sant Feliu de Pallerols, amb un centre urbà ornat de carrers i cases centenàries, ens evoca una noble história, les arrels de la qual s'enfonsen en l'Edat Mitjana. Avui dia, juntament amb els poblets de Sant Iscle de Colltort i Sant Miquel de Pineda, constitueix un municipi vital i dinàmic, obert a la modernitat amb tots els serveis que aquesta demana, peró alhora respectuós amb el seu passat i amb la bellesa natural del seu entorn. Amb uns mil habitants i escaig, és un poble ple d'encís, noble i acollidor, amb una llarga tradició com a destí turístic per a moltes persones que hi venen a gaudir d'uns dies de saludable esplai o d'unes vacances tranquiles i agradables.

Imatge de la capella del Roser, St Feliu de Pallerols
Capella del Roser, By Puigalder (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

La Vall d'Hostoles, que dóna nom al càmping, és una vall dolça i generosa, verda i ufana, regada per les netes i rialleres aigües del riu Brugent, el qual, després de despenjar-se per un reguitzell de bonics salts d'aigua, desemboca finalment en el Ter. Curull de conreus, prats i boscos, farcit de nobles pairalies i presidit per místics santuaris, el paisatge es gronxa harmoniosament entre mediterrània i alpínia, dos factors paisatgístics i climàtics que s'agermanen en la nostra bonica vall.

vista de Sant Feliu de Pallerols i la vall d'hostoles des de el santuari de la salut
Vista de Sant Feliu de Pallerols i la vall d'hostoles des de el santuari de la salut

La Vall d'Hostoles s'extén entre dos espais geogràfics de gran interès natural i paisatgístic: el Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa per una banda, i l'Espai d'Interès Natural del Collsacabra (també anomenat Cabrerès) per l'altre. El paisatge de la vall participa tant de la pictórica fertilesa volcànica com de la impressionant solemnitat de les cingleres cabrereses.

Imatge del Far, St Feliu de Pallerols
El far, per Bestiasonica (treball propi) [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons

Certament, l'entorn volcànic de la Garrotxa ha desvetllat des de sempre l'interès de molts pintors de la natura, que han sabut plasmar en els seus quadres els infinits matisos amb què aquesta es manifesta en aquestes contrades prepirinenques: les formes i colors de les muntanyes i conreus, dels poblets i les masies; les llums i ombres de les obagues i soleis, dels boscos i rierols. I com a fons recurrent de les seves obres, la imponent presència pètria del Puigsacalm, dintell del Vidranès i paret mestra de la Baixa Garrotxa.

Per la banda de l'altiplà del Collsacabra, el caminant que s'hi endinsa descobreix un paradís emmurallat de cingleres i precipicis, on la pedra esdevé esculptura, el paisatge es converteix en un inmens pessebre i els horitzons s'eixamplen fins a l'infinit.

Tornar ↑