Camping vall d'hostoles

fotos camping Vall d'hostoles

Entorn de la Vall d'Hostoles

El poble de Sant Feliu de Pallerols, situat a 475 metres d'altitud, compte amb un centre urbà ple de carrers i cases centenàries que ens recorden les seves arrels medievals. Avui dia, juntament amb els poblets de Sant Iscle de Colltort i Sant Miquel de Pineda, constitueix un municipi vital i dinàmic, obert a la modernitat amb tots els serveis que aquesta demana, però alhora respectuós amb el seu passat i amb la bellesa natural del seu entorn. Amb poc més de mil habitants és un poble ple d'encís, noble i acollidor, amb una llarga tradició com a destí turístic.

Imatge de la capella del Roser, St Feliu de Pallerols
Capella del Roser, By Puigalder (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

La Vall d'Hostoles, que dóna nom al càmping, és una vall dolça i generosa formada pels pobles de Sant Feliu de Pallerols i les Planes d'Hostoles. Esta regada per les netes aigües del riu Brugent, que després de despenjar-se per un reguitzell de gorgues magnífiques desemboca en el Ter. Curull de conreus, prats, boscos i fonts, farcit de masies i presidit per místics santuaris, el paisatge es gronxa harmoniosament entre mediterrània i alpínia, dos factors paisatgístics i climàtics que s'agermanen en la nostra bonica vall.

vista de Sant Feliu de Pallerols i la vall d'hostoles des de el santuari de la salut
Vista de Sant Feliu de Pallerols i la Vall d'hostoles des del santuari de la Salut

La Vall d'Hostoles s'extén entre tres espais geogràfics de gran interès natural i paisatgístic: el Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa, l'Espai d'Interès Natural del Collsacabra (també anomenat Cabrerès), i la Vall del Llémena. Limita pel nord amb els pobles de les Preses, Santa Pau, i la capital de la comarca, Olot, pel sud amb les Planes d´Hostoles i amb una part d'Osona (Rupit i Pruit), i per l'est amb Sant Aniol de Finestres. A tot arreu s'hi pot arribar a peu per camins fantàstics i paisatges impressionants.

Imatge del Far, St Feliu de Pallerols
El far, per Bestiasonica (treball propi) [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons

L'entorn volcànic de la Garrotxa ha desvetllat des de sempre l'interès de molts pintors de la natura, que han sabut plasmar en els seus quadres els infinits matisos amb què aquesta es manifesta en aquestes contrades prepirinenques: les formes i colors de les muntanyes i conreus, dels poblets i les masies, les llums i ombres de les obagues i soleis, dels boscos i rierols. I com a fons recurrent de les seves obres, la imponent presència pètria del Puigsacalm, dintell del Vidranès i paret mestra de la Baixa Garrotxa.

Per la banda de l'altiplà del Collsacabra, el caminant que s'hi endinsa descobreix un paradís emmurallat de cingleres i precipicis, on la pedra esdevé esculptura, el paisatge es converteix en un inmens pessebre i els horitzons s'eixamplen fins a l'infinit.

Tornar ↑